3 Simpele behandelingen voor een mooier uiterlijk

By 12 februari 2020Blog berichten
peeling

Iedereen wil er goed uitzien. Wat “er goed uitzien” betekent, verschilt per persoon, maar enige zorg voor het uiterlijk is uiteindelijk niemand vreemd. Daarvoor zijn allemaal manieren: hoe je leeft: sport en eet je bijvoorbeeld goed? Wat je draagt: wat is mijn stijl en wat is de juiste mode van dit moment? Maar ook het uiterlijk dat je niet direct kunt beïnvloeden met sport of kleding.

Met onder meer make-up en cosmetische behandelingen zijn met name vrouwen druk met het verbeteren van hun uiterlijk. De volgende drie behandelingen zijn makkelijk uit te voeren, laagdrempelig, maar kunnen wel een positieve impact hebben op je uiterlijk en daarmee vaak ook het zelfvertrouwen en zelfbeeld.

1. Nagellakspray

Zo simpel en zo effectief: mooie nagels! Een manicure kan natuurlijk een hoop verschil maken hoe je nagels eruit zien. Nette nagels, zonder een grillige rand en mooie nagelriemen kunnen een wereld van verschil maken wanneer het aankomt op de uitstraling van je handen.

Met alleen mooie nagels ben je er echter nog niet. Draag je ook nagellak, dan kun je de handen écht afmaken. Je kunt ze lakken op de traditionele manier met een kwastje, maar dit geeft niet altijd de beste resultaten. Afhankelijk van het kwastje en de nagellak kun je in meer of mindere mate last hebben van strepen die moeilijk te voorkomen en verhelpen zijn.

Erg irritant, daarom is nagellakspray. Zoals de naam al doet vermoeden, spray je de nagellak op de nagels. Dit geeft een veel mooier resultaat dan normale nagellak met een kwastje.

2. Acné? Laat het behandelen

Iedereen heeft er in meer of mindere mate wel eens last van: acné. Acné is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere situaties. Je kunt puistjes hebben, onderhuidse verstoppingen of rode vlekjes.

In alle gevallen heeft het echter te maken met talgkliertjes die de talg niet meer (voldoende) kunnen afvoeren door een verstopping. Dit leidt tot kleine ontstekingen die je kunt herkennen als acné.

Middeltjes van de drogist kunnen helpen, maar niet bij hardnekkige acné. Een acnébehandeling kan hierbij uitkomst bieden. Dit kun je bij een cosmetische kliniek laten uitvoeren.

Je kunt bijvoorbeeld een peeling laten uitvoeren. Hierbij wordt de bovenste laag van de huid verwijderd. De huid moet zo even herstellen, maar wordt zeer diep gereinigd en aangezet om gezonder te worden. Dit is vaak bijzonder effectief tegen acné.

3. Juiste kapper

De ene kapper is de andere kapper niet. Kies voor een goede kapper die weet waar hij of zij mee bezig is. Zeker bij lastige haarsoorten, kan een goede kapper een wereld van verschil maken.

Je betaalt er waarschijnlijk wel iets meer voor, maar een goede haarlook kan een hoop blijdschap geven. Check altijd de recensies van een kapper en let op recensies die bijvoorbeeld persoonlijke zorg en goed advies noemen. Zo weet je zeker dat je bij een kapper terecht komt die jou verder kan helpen, ongeacht je haarsituatie.

 

 

Author Kwem

More posts by Kwem

Leave a Reply