7 Tips om je huid op een natuurlijk manier te verbeteren

By 23 januari 2019Algemeen

huidverbeteringEen mooie huid is natuurlijk iets wat we allemaal willen. Hier zijn natuurlijk verschillende behandelingen en andere producten voor, maar op een natuurlijke wijze kan je jouw huid ook al enorm helpen. Zo blijft je huid er jong en vitaal uitzien. Wij geven je 7 tips om je huid op een natuurlijk manier te verbeteren.

1. Lauw water met uitgeperste citroen

De ochtend beginnen met twee glazen lauw water met een halve citroen uitgeperst zorgt niet alleen voor dat je direct goed wakker bent, het heeft ook nog verschillende gezondheidsvoordelen. Dit verfrissende drankje stimuleert onder meer de spijsvertering en het ontgift je lichaam. Ideaal ook voor een mooie, stralende huid.

2. Slaap voldoende

Voldoende slaap is belangrijk voor je lichaam om te herstellen en te ontspannen. Het verlaagt stress en zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kan. Ook voor je huid is dit van belang. Als je te weinig slaapt kan je lichaam niet goed herstellen.

3. Je bent wat je eet

Een vaak gehoord cliché, maar wel een belangrijk. Een gezond eetpatroon zorgt ervoor dat je huid er jong en gezond uit blijft zien. Groene thee zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid erg soepel blijft. Veel fastfood zorgt er weer voor dat je huid snel verslechtert.

4. Versterk de aanmaak van nieuw collageen

De aanmaak van collageen is van cruciaal belang voor een stevige huid. De aanmaak hiervan kan je stimuleren door voldoende Vitamine C en D en aloë vera binnen te krijgen. Naast dat deze de aanmaak van collageen bevorderen, verbeteren deze ook de veerkracht van de huid.

5. Drink voldoende door de dag heen

Voldoende drinken is belangrijk om je lichaam goed te hydrateren. Minimaal 2 liter water per dag is hierbij de maatstaaf, maar meer is beter. Drink echter niet te veel, maximaal 1 liter water per dag.

6. Behandelingen voor huidverbetering

Natuurlijk kan je de huid ook verbeteren met diverse (natuurlijke) behandeling. Laat dit wel door een expert doen die eerst je huid analyseert en hier een professioneel advies bij geeft. Jivi Beauty is zo’n kliniek voor huidverbetering. Zij geven je een professioneel advies en zoeken samen met jou naar de meest geschikte behandeling.

Author Kwem

More posts by Kwem

Leave a Reply