Investeren in designer handtassen

By 30 augustus 2018Blog berichten


De geur van nieuw leer, de opwinding die je voelt als je de doos openmaakt en het gevoel als je de handtas voor het eerst draagt: voor echte tassenliefhebbers is er niets beters dan het kopen van een nieuwe handtas. Voor sommige mensen gaat deze liefde veel verder en zal het kopen van designertassen gezien worden als een investering waar je je leven lang plezier van gaat hebben. Een juist gekozen designer handtas zal zijn waarde behouden en in de toekomst juist meer waard worden dan je er voor betaald hebt. Maar wanneer weet je of een designer handtas de investering waard is?

Classics

Modetrends zijn erg aan verandering onderhevig en dat is ook het geval bij designertassen. Versiersels zoals studs en printjes zijn misschien helemaal van nu, maar zullen volgend jaar alweer gedateerd zijn. Beter is het om naar een tijdloos model op zoek te gaan en een zo minimalistisch mogelijk design te kiezen. Ook zal een designertas in een neutrale kleur (liefst zwart of andere neutrale kleuren zoals bruin of navy) meestal meer geld opleveren dan de laatste modekleurtjes zoals kanariegeel of gifgroen. Daarnaast koop je een designer handtas natuurlijk ook om zo lang mogelijk plezier van te hebben. Op neutrale kleuren zul je nooit uitgekeken raken, terwijl knalroze nu nog wel leuk is maar volgend jaar misschien al niet meer.

Vintage handtassen

Is een Chanel of Hermès tas toch een beetje boven je budget? Dan kun je er ook over nadenken om een vintage designertas te kopen. Je telt vaak alsnog een flink bedrag neer, maar het zal meestal minder zijn dan een nieuwe designer dames handtas. Klassieke modellen zoals de Hermès Birkin (sinds 1984) of Chanel Classic Flap (sinds 1955) zijn vanaf hun introductie elk jaar weer in prijs gestegen. Koop je deze klassiekers tweedehands, dan betaal je iets minder en weet je in ieder geval zeker dat je een prachtige tas van topkwaliteit in je bezit hebt. En mocht je ooit die tweedehands designertas weer doorverkopen, dan kun je de tas vaak gewoon weer voor dezelfde prijs (soms zelfs meer) verkopen als waar jij hem voor gekocht hebt!

Author Kwem

More posts by Kwem

Leave a Reply