Wallen onder je ogen: wat kan je eraan doen?

By 15 november 2020Algemeen
Wallen onder ogen

Vermoeidheid gaat vaak gepaard met wallen onder de ogen. Indien u daar last van heeft denken de mensen om u heen al snel dat u moe bent. Sommige mensen hebben echter wallen zonder moe te zijn : een heel vervelend probleem. In veel gevallen kan het aanbrengen van fillers onder uw ogen de oplossing zijn voor dit probleem.

Er zijn verschillende oorzaken voor wallen onder de ogen. Volumetekort blijkt de meest voorkomende oorzaak en is vaak ook erfelijk. Ook kan het jukbeen  wat naar achteren liggen waardoor er minder support voor de huid onder de ogen is. Naast erfelijke factoren spelen ouderdom, voeding, stress, drugs- en alcoholgebruik ook een belangrijke rol.

Door wallen onder je ogen te behandelen met fillers lopen de wangen geleidelijker over naar de ogen. Het ingevallen deel onder de ogen wordt daadwerkelijk opgevuld, waardoor de schaduw onder de ogen verdwijnt. Dit resulteert in een uitgeruste blik!

Bij The Body Clinic maken wij gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur Dit is een lichaamseigen stof die zich in de huid bevindt. Naarmate wij ouder worden neemt het gehalte hyaluronzuur af. Dit resulteert in minder volume en elasticiteit in het gelaat. Door de huid te injecteren met een filler neemt het volume toe. Bovendien heeft hyaluronzuur een collageen stimulerend effect.

Wanneer u besluit de wallen onder uw ogen te laten behandelen dan vragen wij u vooraf aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen, zodat wij op de hoogte zijn van uw gezondheid. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor en na de behandeling zodat deze  tijdens de controleafspraak met u kunnen worden bekeken. Deze foto’s zijn strikt privé en worden alleen intern gebruikt. Na het nemen van de foto’s wordt het te behandelen gebied verdoofd met een crème. Tijdens de behandeling wordt er met een naald een gaatje gemaakt in uw wang. Daarna wordt de filler met een canule (een bredere naald) ingebracht. Er wordt gebruik gemaakt van een canule omdat de kans op blauwe plekken en zwelling dan minimaal is. De behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten.

Na de behandeling van de wallen  ziet u direct resultaat. Uiteraard is het gebied door de behandeling nog wat gezwollen maar na twee weken is het uiteindelijke resultaat goed te zien. De filler blijft ongeveer twaalf maanden zitten en lost vanzelf weer op. Voor de duur van een jaar bent u dus af van uw vermoeide blik en van de wallen onder uw ogen.

Indien u last heeft van de wallen onder uw ogen dan raden wij u aan een consult in te boeken bij één van onze artsen. Wanneer uw wallen niet overmatig vocht vasthouden en er zich niet te veel losse huid onder uw ogen bevindt dan kan een behandeling met hyaluronzuurfillers een uitkomst bieden.

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam, Duiven en Utrecht.
Bel ons  voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: ​info@bodyclinic.nl​.

Author Kwem

More posts by Kwem

Leave a Reply